Vlucht vol coronahelden landt op Kos: ’Deze mensen hebben vakantie dikverdiend’
Vlucht vol coronahelden landt op Kos: ’Deze mensen hebben vakantie dikverdiend’

Ruim 180 verpleegkundigen, artsen en supermarktmedewerkers die zich de afgelopen maanden tot het uiterste inspanden om de coronacrisis te beteugelen, zijn maandag als eerste toeristen van het zomerseizoen afgereisd naar een Grieks eiland. De kist met aan boord ook agenten en ambulancemedewerkers arriveerde op het toeristische eiland Kos na een vlucht vanuit Hannover. Gedurende vijf dagen mogen ze bijkomen van de heftige maanden die ze achter de rug hebben, om zich op te laden voor een mogelijke tweede golf. Hippocrates Het eiland Kos is onder meer bekend als de geboorteplaats van Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde. De door reisorganisatie TUI georganiseerde trip werd via een online verkiezing bij de krant Bild toegewezen aan de ruim 180 gelukkigen. De ’coronahelden’ twijfelden niet om met elkaar in één vliegtuig te stappen, wel met mondkapjes op. Een groot deel van de reizigers aan boord onderging na aankomst een vrijwillige Covid-19-test. „Het virus is hier nog steeds. We moeten voorzichtig blijven en ons aan de voorschriften houden”, aldus Stephen, één van reizigers, tegen persbureau Reuters. 1 juli Officieel gaan de kleinere Griekse luchthavens, onder meer die op de vele eilanden, pas op 1 juli weer open. „Deze mensen hebben hun vakantie in ieder geval dikverdiend”, aldus de Griekse minister van Toerisme. Voor het economisch herstel na de coronacrisis is Griekenland sterk afhankelijk van hoe snel het toerisme op gang komt. Ook Duitsers brengen elk jaar veel geld in het laatje. Door een vroege lockdown kent Griekenland relatief weinig corona. Officieel zijn er slechts 3376 besmettingen. In de eerste week van juli verwacht TUI 56 vluchten naar de Griekse eilanden uit te voeren.

Heb jij behoefte aan Liefde, Gezelligheid of Spanning?

Ontdek dan nu het nieuwe netwerk voor Dames & Heren die op zoek zijn naar een Relatie, Vriendschap en Plezier! Wat is jouw geslacht?
Bron: De Telegraaf || Bekijk Originele artikel
De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland.De Telegraaf heeft van alle dagbladen het grootste bereik en staat met ruim 50% van de Nederlandse bevolking in contact. In duidelijke taal, dichtbij de lezer.

24 uur per dag actueel

Nieuws uit binnen- en buitenland. Achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment.

Website: https://www.telegraaf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in