Vijf studenten op hun eigen balkon: toch 400 euro boete
Vijf studenten op hun eigen balkon: toch 400 euro boete

Happy50.nl Gratis Datingsite - Vakantiehuisspotter.nl Vakantiehuis Huren

Vijf studenten die op hun eigen balkon stonden, hebben elk een boete van vierhonderd euro gekregen. Volgens de politie is het balkon ’openbare ruimte’. Ze moeten elk vierhonderd euro aftikken. Volgens het Leidsch Dagblad is er veel onrust onder studenten omdat de gemeentelijke noodverordening hen niet als ’gezamenlijk huishouden’ erkent. Dat betekent dat je in een Leids studentenhuis 1,5 meter afstand moet houden van elkaar. „Bij het minste signaal van overlast mogen agenten een studentenhuis betreden en een coronaboete opleggen”, aldus de krant. Dat is op het balkon aan de Vrijheidslaan dan ook gebeurd. Geneeskundestudent Valentijn Kok is verontwaardigd. „Wij delen alles: woonkamer, keuken, douche, toilet, balkon.” Feestje De vijf vierden een redelijk luidruchtig feestje van een van hun huisgenoten toen ze op de bon werden geslingerd. „We hadden verwacht dat we een waarschuwing zouden krijgen wegens geluidsoverlast, maar in plaats daarvan zeiden ze dat we een coronaboete kregen omdat we met vijf man op openbaar terrein waren geweest. Nou, ik kan je één ding vertellen: niemand kan van buiten op dat balkon komen. Het is alleen bereikbaar vanuit ons eigen huis.” De student, die bijval heeft gekregen uit de gemeenteraad, gaat in beroep tegen de boete. „Het vervelende is dat aan die boete ook een strafblad vastzit, en dat kan gevolgen hebben voor de toekomst.”

Heb jij behoefte aan Liefde, Gezelligheid of Spanning?

Ontdek dan nu het nieuwe netwerk voor Dames & Heren die op zoek zijn naar een Relatie, Vriendschap en Plezier! Wat is jouw geslacht?
Bron: De Telegraaf || Bekijk Originele artikel
De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland.De Telegraaf heeft van alle dagbladen het grootste bereik en staat met ruim 50% van de Nederlandse bevolking in contact. In duidelijke taal, dichtbij de lezer.

24 uur per dag actueel

Nieuws uit binnen- en buitenland. Achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment.

Website: https://www.telegraaf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in