’Ventilatoren verzorgingshuizen mogen niet aan tijdens hittegolf’
’Ventilatoren verzorgingshuizen mogen niet aan tijdens hittegolf’

Het coronavirus zorgt in combinatie met het hitteplan voor nieuwe situaties in verzorgingstehuizen. Door het virus mogen daar tijdens de aangekondigde hittegolf de ventilatoren niet aan. Volgende week worden temperaturen van boven de dertig graden verwacht. Uit onderzoek van de GGD in Gelderland en Overijssel is gebleken dat tijdens de hete zomer van 2019 het ’s nachts gemiddeld 28 graden was in slaapkamers van mensen. Bij een aantal woningen liep dat zelfs op tot boven de 40 graden. Dat meldt de Gelderlander. De hitte treft voornamelijk ouderen. Zo vielen er vorig jaar juli in een warme week vierhonderd extra doden. Richtlijnen De coronarichtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maken het in verzorgingstehuizen lastig om het hitteplan toe te passen. Omdat het niet duidelijk is of het gebruik van een ventilator in een gemeenschappelijke ruimte zorgt voor een grotere kans op besmetting wordt geadviseerd om geen ventilatoren te gebruiken. Wel kan er gebruikgemaakt worden van natuurlijke ventilatie of een goed onderhouden airconditioning. Leer hier alles over de hitte in combinatie met het coronavirus.

Heb jij behoefte aan Liefde, Gezelligheid of Spanning?

Ontdek dan nu het nieuwe netwerk voor Dames & Heren die op zoek zijn naar een Relatie, Vriendschap en Plezier! Wat is jouw geslacht?
Bron: De Telegraaf || Bekijk Originele artikel
De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland.De Telegraaf heeft van alle dagbladen het grootste bereik en staat met ruim 50% van de Nederlandse bevolking in contact. In duidelijke taal, dichtbij de lezer.

24 uur per dag actueel

Nieuws uit binnen- en buitenland. Achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment.

Website: https://www.telegraaf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in