Het UWV heeft tijdelijke maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de WW-uitkeringen en aanvragen op tijd worden behandeld. Zo worden er minder maatregelen opgelegd als uitkeringsgerechtigden hun verplichtingen, zoals de sollicitatie- of verschijningsplicht, niet nakomen. Dit geldt tot minimaal 1 september 2020.

Door de coronacrisis heeft het UWV de afgelopen periode te maken gehad met een groeiend aantal WW-uitkeringen. Om alles soepel te laten verlopen, heeft de overheidsinstantie medewerkers uit verschillende onderdelen van het bedrijf ingezet rondom het uitkeringsproces.

Lees ook: Coronacrisis zware tijd voor gezinnen: ‘Veel mensen komen wel degelijk in aanmerking voor hulp’

Verplichtingen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) laat weten dat hierdoor de handhavings- en controletaken die UWV uitvoert beperkt zijn. Zo laat de overheidsinstantie weten dat er minder maatregelen worden opgelegd als uitkeringsgerechtigden hun verplichtingen niet nakomen.

Dit geldt bijvoorbeeld voor de sollicitatieplicht. Als werkzoekenden hier niet aan kunnen voldoen vanwege de coronacrisis, heeft dat tijdelijk geen gevolgen voor de uitkering. Ook met de verschijningsplicht wordt coulant omgegaan. Wie op de eerste werkloosheidsdag niet in Nederland kan zijn vanwege de coronacrisis, hoeft daar geen gevolgen van te ondervinden.

Heb jij behoefte aan Liefde, Gezelligheid of Spanning?

Ontdek dan nu het nieuwe netwerk voor Dames & Heren die op zoek zijn naar een Relatie, Vriendschap en Plezier! Wat is jouw geslacht?
Bron: HvNL || Bekijk Originele artikel
Hart van Nederland, is HET nieuwsprogramma van SBS6! Naast het landelijke nieuws besteden zij ook veel aandacht aan het regionale nieuws. Zij bieden zeer actueel en interessant nieuws m.b.t. het Coronavirus! Website:  https://www.hartvannederland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in