Turkije tegen EU: wij verwachten wijziging coronabeleid
Turkije tegen EU: wij verwachten wijziging coronabeleid

Turkije is niet blij dat de EU de reisbeperkingen voor het land vanwege het coronavirus handhaaft, terwijl de grenzen voor een reeks andere landen vanaf woensdag wel geleidelijk opengaan. Het land is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara „teleurgesteld” dat Turkije niet in die lijst is opgenomen. Premier Erdogan noemt de behandeling door de EU ’politiek’. De EU-landen stemden dinsdag in meerderheid in met de geleidelijke versoepeling van het inreisverbod naar Europa voor inwoners van veertien landen. Onder meer de Verenigde Staten, Turkije, India, Rusland en Brazilië horen daar vanwege het relatief hoge aantal coronabesmettingen niet bij. Turkije spreekt van een „vergissing” dat dit land niet op de lijst staat. Ankara verwacht dat dit zo snel mogelijk wordt rechtgezet, aldus het departement. Donderdag zijn de Turkse ministers van Toerisme en Buitenlandse Zaken in Berlijn. Volgens Turkse media zullen ze daar onder andere over de reisbeperkingen spreken.

Heb jij behoefte aan Liefde, Gezelligheid of Spanning?

Ontdek dan nu het nieuwe netwerk voor Dames & Heren die op zoek zijn naar een Relatie, Vriendschap en Plezier! Wat is jouw geslacht?
Bron: De Telegraaf || Bekijk Originele artikel
De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland.De Telegraaf heeft van alle dagbladen het grootste bereik en staat met ruim 50% van de Nederlandse bevolking in contact. In duidelijke taal, dichtbij de lezer.

24 uur per dag actueel

Nieuws uit binnen- en buitenland. Achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment.

Website: https://www.telegraaf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in