Opnieuw besmettingen in vleesindustrie Duitsland
Opnieuw besmettingen in vleesindustrie Duitsland

Duitsland heeft opnieuw te kampen met een corona-uitbraak bij een bedrijf in de vleesindustrie. Bij een producent van dönervlees in Moers, bij Duisburg, zijn zeventien medewerkers positief getest op het longvirus. Alle besmette personen en nog eens 43 anderen zijn in quarantaine gegaan. Bij het bedrijf werken in totaal 275 mensen. Alle arbeidskrachten zijn getest, maar nog niet alle resultaten zijn bekend. Het bedrijf is stilgelegd. Een uitbraak bij een vleesfabriek in Gütersloh, eveneens in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW), werden eerder deze week drastische beperkende lockdownmaatregelen voor de districten rond de steden Gütersloh en Warendorf ingesteld. Daardoor moesten 370.000 mensen terug in een strengere lockdown en werden onder meer bioscopen, cafés en restaurants hun deuren weer sluiten. Aanleiding is dat bij minstens 1500 van de 6000 medewerkers van slachterij Tönnies het virus was vastgesteld. In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur 630 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het Robert Kocht Institut donderdag. Het aantal besmettingen staat nu op 192.079. Het dodental is met 13 gestegen tot 8927. Het aantal nieuwe besmettingen ligt hoger dan een dag eerder toen er 587 werden gemeld. De besmettingsgraad is fors gedaald tot 0,72, dat was gisteren nog 2,02. Duitsland streeft ernaar dit onder de 1 te houden, dat betekent dat een geïnfecteerd persoon gemiddeld minder dan één ander persoon aansteekt. Zeker 176.800 mensen zijn hersteld nadat het virus bij ze was vastgesteld. Dat zijn er vijfhonderd meer dan een dag eerder. Ook uitbraak kalkoenslachterij Woensdag werd al bekend dat alle ruim 1100 medewerkers van een kalkoenslachterij in het Duitse Wildeshausen op corona worden getest nadat bij 23 van hen het virus is vastgesteld. Een woordvoerder van de regio Oldenburg, waar Wildeshausen in ligt, meldde dat het testen van de medewerkers zo snel mogelijk gebeurt. Inmiddels zijn 150 mensen getraceerd en getest die in contact zijn geweest met de besmette medewerkers. De kalkoenslachterij hoort tot de PHW-groep.

Heb jij behoefte aan Liefde, Gezelligheid of Spanning?

Ontdek dan nu het nieuwe netwerk voor Dames & Heren die op zoek zijn naar een Relatie, Vriendschap en Plezier! Wat is jouw geslacht?
Bron: De Telegraaf || Bekijk Originele artikel
De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland.De Telegraaf heeft van alle dagbladen het grootste bereik en staat met ruim 50% van de Nederlandse bevolking in contact. In duidelijke taal, dichtbij de lezer.

24 uur per dag actueel

Nieuws uit binnen- en buitenland. Achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment.

Website: https://www.telegraaf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in