Nederlands echtpaar moederziel alleen op Franse camping: ’Dit nog nooit eerder gezien’
Nederlands echtpaar moederziel alleen op Franse camping: ’Dit nog nooit eerder gezien’

Han L’Ortye en zijn vrouw Anita vieren op dit moment vakantie in de Ardèche in Frankrijk. Om Anita’s 60e verjaardag te vieren, toch een mijlpaal, besloot het stel de hele camping uit te nodigen om feest te vieren. Waar de camping normaal gesproken uit z’n voegen barst, bleken er nu slechts vijf feestvierders aanwezig te zijn. En dat leverde een bijzonder verjaardagsfeestje op. „We zouden eerst in Noord-Frankrijk blijven, maar daar zou het gaan regenen en toen zijn we doorgereden”, zo vertelt Han aan De Telegraaf. „We zijn hier vaker geweest, ook in het voorjaar. In het voorjaar staat het half vol. Tegen de tijd dat we naar huis gaan, begint het dan vol te lopen. Er is nu helemaal niets.” Ook op de weg naar de camping toe was het rustig. „We hebben 1000 kilometer gereden en 4 caravans gezien.” Naast Han en Anita staat een familie uit Limburg „en er zijn nog een paar tenten bijgekomen.” Op het verjaardagsfeestje kwamen zo’n drie mensen af. „Het is geen woeste partij. Ik heb slingers opgehangen. En een kaarsje met 60 op een stokbrood geprikt.” Han hoorde van de beheerder dat er dit jaar eigenlijk helemaal geen boekingen zijn. „De camping heeft een heel groot mooi zwembad. Daar lag één meneer in te dobberen. Die had het rijk voor zich alleen. Die lag te marineren.” Angst voor het coronavirus heeft het echtpaar niet. Ze blijven nog anderhalve week in Frankrijk. Als er iets gebeurt, dan haken we de caravan achter de auto en dan zijn we binnen 24 uur thuis.” Volgens Han werkt social distancing goed in Frankrijk, maar mijden ze de markt. „Want daar staan de mensen heel dicht op elkaar.” Ondanks de stilte op de camping, vermaken Han en Anita zich opperbest. „Er zijn twee nieuwe mensen bij gekomen. Het is een vermakelijk gezicht om met een biertje in de hand in de schaduw te zien hoe ze in 32 graden ploeteren om de tent overeind te krijgen.” Hij hoopt dan ook niet dat alle Nederlanders nu massaal naar Ruoms afreizen. „Ik vind deze rust wel prima.”

Heb jij behoefte aan Liefde, Gezelligheid of Spanning?

Ontdek dan nu het nieuwe netwerk voor Dames & Heren die op zoek zijn naar een Relatie, Vriendschap en Plezier! Wat is jouw geslacht?
Bron: De Telegraaf || Bekijk Originele artikel
De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland.De Telegraaf heeft van alle dagbladen het grootste bereik en staat met ruim 50% van de Nederlandse bevolking in contact. In duidelijke taal, dichtbij de lezer.

24 uur per dag actueel

Nieuws uit binnen- en buitenland. Achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment.

Website: https://www.telegraaf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in