Kans op nieuwe coronabesmettingen na demonstratie Dam ’zeer reëel’
Kans op nieuwe coronabesmettingen na demonstratie Dam ’zeer reëel’

De ic-wereld siddert na de megademonstratie op de Dam van maandag. Dat stelt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hoewel de cijfers vooralsnog niet zorgelijk zijn, vreest hij voor het effect over twee weken. „De kans dat er mensen met corona besmet zijn geraakt is zeer reëel.” Dinsdag is het aantal coronapatiënten op de ic met 4 afgenomen van 158 naar 154, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Maandag was het getal slechts licht afgenomen, met 1. Maar Kuipers keek met afgrijzen naar de 5000 demonstranten op de Dam. „Als dat maar goed gaat, dacht ik, net als veel artsen die ik gesproken heb.” Kuipers benadrukt dat met de demonstratie de landelijke afspraken zijn overtreden en verwijt de demonstranten dat ze hun verantwoordelijkheid niet genomen hebben. „Ik snap het protest, maar de vorm niet. Als het te druk dreigt te worden, moet je weglopen.” Hij stelt dat ze zich bij klachten onmiddellijk moeten laten testen en in de tussentijd thuis moeten blijven.

Heb jij behoefte aan Liefde, Gezelligheid of Spanning?

Ontdek dan nu het nieuwe netwerk voor Dames & Heren die op zoek zijn naar een Relatie, Vriendschap en Plezier! Wat is jouw geslacht?
Bron: De Telegraaf || Bekijk Originele artikel
De Telegraaf is één van de belangrijkste mediamerken van Nederland.De Telegraaf heeft van alle dagbladen het grootste bereik en staat met ruim 50% van de Nederlandse bevolking in contact. In duidelijke taal, dichtbij de lezer.

24 uur per dag actueel

Nieuws uit binnen- en buitenland. Achtergrondverhalen op het gebied van de actualiteit, sport, de financiële wereld en entertainment.

Website: https://www.telegraaf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in